Stop met #populisme en valse informatie

Mevrouw Darya Safai (N-VA) kandidaat 3de plaats voor de kamer heeft recent haar commentaar over een post van Mevrouw Sihame Alkouakebi (OpenVLD) Vlaams parlement kandidaat op sociale media gepubliceerd. De afbeelding van de post van Shihame bestaat uit een lerares en een paar studenten met verschillende origine. Shihame wilt hier zeggen dat onze samenleving bestaat uit verschillende mensen. Zoiets heet diversiteit. Dat en niks meer. Een moslim ( met hoofddoek), een jood ( met Keppel) en een Afrikaanse kerel staan op de afbeelding.

Sihame zegt: “ Diversiteit IN en VOOR de klas “. Niets meer. Sihame en haar partij Open VLD nemen diversiteit als een realiteit en hebben een wetenschappelijke visie hiervoor. Maar waarom reageert een Iraanse lid van N-VA met een islamitische achtergrond hier op?

Darya Safai schrijft enkel drie zinnen met veel foute informatie.

Ten eerste, ze beweert dat Open VLD en Sihame door hoofddoek diversiteit willen maken!. Nochtans bestaat onze samenleving uit een geheel van christen, moslims, joden, andere religies, bestaande uit meer dan 100 nationaliteiten, culturen enz. Al die verschillende aspecten maken die diversiteit. Maar nooit Sihame en Open VLD willen “ diversiteit” maken! Omdat onze samenleving ( in een proces) divers is geworden. In andere hand en in deze verhaal betekent diversiteit een geheel van alle diverse elementen. Open VLD heeft geen uitnodiging en humanitaire Visum gestuurd naar andere nationaliteiten om naar hier te komen en daar dit een diverse samenleving te maken. Haar eerste zin heeft een totaal verkeerde logica. Deze fout komt van haar verkeerde visie en filosofie.

Ten tweede, heeft OpenVLD hiervoor zeer duidelijke standpunten. In haar derde congresdag hebben congresleden specifiek over zo’n onderwerpen zoal diversiteit, migratie en onze nieuwe samenleving grondig gedebatteerd. Dus volgens OpenVLD is diversiteit een realiteit.

Ten derde, zoals ik heb gezegd : OpenVLD beperkt diversiteit niet enkel tot een hoofddoek. Wij liberalen zien diversiteit veel ruimer. Het is een complexer onderwerp dan wat Darya Safai denkt en begrijpt.

Darya vervangt de context van twee verhalen door elkaar. De eerste context is een vrij-land met “ vrijheid”. Dit is anders dan een gesloten land met een “dictatuur”. In de Iraanse dictatuur is er geen vrijheid en dus geen vrije keuze voor de burgers. Inderdaad wegens gebrek van vrijheid in Iran, is de Hijab (meer dan hoofddoek) verplicht. De Hijab is een symbool van onvrijheid geworden. Maar in een vrij land zoals België is ons verhaal totaal iets anders. In de context van vrijheid kan iedereen dragen wat hij of zij wil. Kledij varieert : maat, stijl, kleur, met lange mouw of korte mouw, korte broek of enz . Het zijn allemaal individuele keuzes. Niemand, ook de Belgische staat niet, verplicht een burger iets aan te doen of uit te doen.

Een ander voorbeeld, kijk eens naar Turkije dat min of meer vrij is en een relatieve democratie. Vrouwen kunnen zonder hoofddoek buiten komen of met hoofddoek. Met andere woord als het Islamitische regime in Iran Iraanse vrouwen forceert om een hoofddoek te dragen, waarom zouden we de burgers forceren (hier in België) om hoofddoek uit te doen? Dat is tegen vrijheid.

Ten vierde, volgens Darya Safai en haar partij (N-VA) mag een moslim leraar/lerares worden? Omdat deze post niet gaat over Shihame zelf, omdat Sihame zelf geen hoofddoek draagt. Er wordt valse informatie en redeneringen verspreid om de eigen belangen te verdedigen. Dat is plat populisme.
#OpenVLD
#Sihame_El_Kaouakibi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *